RECENZIJA: Sony Xperia XZ3

Jeste li znali da je XZ3 prvi Sony-ev pametni telefon sa OLED zaslonom? Niste?! Sad znate 
Predstavljen je u tri boje: - crna, zelena (forest green) i bijela (silver white).

. www.snizenja.ba

Kao većina Sony-evih pametnih telefona, primjećujem da nije bilo izmijene u dizajnu, pa je i XZ3 prepoznatljiv za ovu kompaniju – dug, tanak i robusan.
Ono što me još zapanjilo jeste mjesto gdje je Sony odlučio potaviti senzor za otključavanje (otisak prsta). Na poleđini telefona, prenisko za moj pojam „dokučljivosti“. Što bi se u našem narodu reklo, ni tamo, ni vamo, te ga čini poprilično nepristupačnim.
Pozitivna strana XZ3 uređaja je njegov OLED zaslon, rezolucije 2880 x 1440. Sony je napokon lansirao uređaj „današnjice“ što se naravno odrazilo i na samoj cijeni. Zaslon je „opskrbljen“ dobrim kontrastom i dubinom sadržaja, a ako planirate igrati igrice bit ćete i više nego zadovoljni stvarnošću boja.
Loša strana XZ3 je njegova kamera, čini mi se da Sony nije uložio dovoljno truda na ovom polju ili je jednostavno zamenario misleći samo poboljšanje zaslona!? Stražnju stranu uređaja krasi samo jedna kamera od 19MP, dok je prednja opskrbljena sa čitavih 13MP.
Fotografije snimljene sa XZ3 su mi previše blijede i jednolične, kao da im nedostaje „živosti“. Što se tiče portret moda, ni tu nisam oduševljen rezultatima, tonovi fotografije su crveni, dok je očito da kamera ne razlikuje dobro pozadinu od prednjeg plana. Velika šteta.
Sve u svemu, Sony – pohvale za zaslon i na tome ću stati.
Precijenjen ili ne? Vi odlučite.
Dimenzije: 158 x73 x 9.9 mm
Težina: 193g
Displej: P-OLED 16M
Rezolucija: 1440x2880
Platforma: Android 9.0 (Pie)
Chipset: Qualcomm SDM845 Snapdragon 845
Kamera: 19MP, f/2.0
Selfie: 13MP, f/1.9
Bluetooth 5.0, NFC, USB 3.1, Type C

face