RECENZIJA: Samsung Galaxy Xcover 4S

Razmišljao sam neki dan šta bi bilo kada bih se ja počeo baviti nekim sportom?! Ali ne bilo kojim, nekim ekstremnim. I tad mi padne na pamet, kakav bih telefon ponio sa sobom, a da može izdržati teške terene!?
Dok tako razmišljam, padne mi na pamet Samsungovo telefon, ali ne bilo koji, nego Galaxy Xcover 4S.

. www.snizenja.ba

Ne očekujte uglađeno-elegantan uređaj. Ovaj je sasvim druga igra. Jednostavan za korištenje, a „robusan“ izgledom. Ovdje izgled i elegancija nisu bitni. Akcenat stavljamo na otpornost uređaja i jednostavnost njegovog korištenja u ne tako svakodnevnim životnim uslovima (barem meni, sport i ja). Pametni telefon za adrenalin ovisnike i za one smotane poput mene, kojem je telefon više na podu nego u ruci. Idealan je za čvrst stisak i sigurni ste da vam neće iskliznuti iz ruke.
Što se dizajna tiče, podsjeća na Galaxy S3 samo sa dugmićima. Stražnji dio telefona napravljen je od plastike sa mogućnošću skidanja kako bi došli do baterije. Prednji dio krase velika brada i čelo sa ekranom 5.0“, rezolucije 720x1280 piksela, te gustoćom od 294 PPI.
Stražnja kamera ima 16MP, dok prednja 5MP. Kamera je više nego jednostavna, ali značajke nisu u potpunosti za odbaciti, podržava HDR, fokus, pa čak i nudi opciju snimanja panorame.
Telefon kojeg grasi jednostavnost u svakom pogledu sa akcentom na nevjerovatnu izdržljivost.

Dimenzije: 146.2 x 73.3 x 9.7mm
Težina: 172g
Displej: PLS TFT 16M
Rezolucija: 720 x 1280 px
Platforma: Android 9.0 (Pie)
CPU: Octa-core
Chipset: Exynos 7885
Kamera: 16MP, f/1.7
Selfie: 5MP, f/ 2.2
Bluetooth 5.0, NFC, Radio, USB 2.0


face