RECENZIJA: UMIDIGI a3 Pro

Kineska kompanija Umidi nudi uređaje po ekremno niskim cijenama. Ali značili niska cijena i niska kvaliteta. Hajde da vidimo.

. www.snizenja.ba

Na prvu izgled uređaja izgleda doista atraktivno, ali vidljivo jeftino kućište od polikarbonata govori suprotno. Znate kako, da se ne lažemo, liči mi na jeftinu kopiju nekog drugog uređaja kojeg ste naručili preko web stranice.
Sam ekran je rezolucije 1512x720 px, sa osrednjim nivoom kontrasta i još gorim osvjetljenjem. Procesor Mediatek 6739 i 3GB RAM-a je standard nisko budžetnih uređaja. Dolazi sa mogućnošću proširenja memorije, putem MicroSD kartice, pa vam je utjeha što bez memorije nećete ostati.

Što se kamere tiče, ima glavne module od 12MP i 2 MP, snimanje sa ovom kamerom na dnevnom svjetlu uopšte nije loše, doduše fotografije su aljkave, ali mogu poslužiti svrsi, očito će biti da snimate sa uređajem koji i nije baš najbolji. Ja bih to ovako sročio, donekle modernog izgleda sa prahistorijskim performansama.

UMIDIGI a3 nudi opciju Face ID, zapanjujuće, otključavanje i nije toliko loše, standardno, ali morate imati na umu da a3 ne nudi opcije Face ID, kao što to imamo kod iPhone uređaja, da sad očekujete da u pomoć ove metode možete vršiti kupovinu ili koristiti ga za automatsko prijavljivanje na druge aplikacije, kao što je to moguće na iPhone uređajima. Dakle otljučavanje uz pomoć crta lica ograničeno vam je na samo otključavanje uređaja.

Ono što mi se dopada u moru ne dopadanja, jeste baterija. UMIDIGI a3 ima bateriju kapaciteta 3300mAh, koja vam omogućava da za 30 minuta uređaj napunite od 0 do 60%. A vijek trajanja baterije vam omogućava nesmetano korištenje tokom cijelog dana, tako da vam predveče ostane nekih 40%. Što nimalo nije loše.

UMIDIGI a3 Pro za mene nema nista Pro u njemu. To je zaista uređaj osrednje kvalitete i ja bih ga preporučio kao poklon dedi ili nani/baki.

Dimenzije: 70.2 x 147.2 x 8.5 mm
Težina: 185g
Rezolucija: 720x1512 px
OS: Android 8.1 (Oreo)
Baterija: 3300mAh
Bluetooth 4.0, USB 2.0

face