RECENZIJA: Samsung Gear S3

Samsung Gear S3 je sat velikih dimenzija i vjerujem da se svako i neće odlučiti za njega, je mnogi ne vole satove koji su preveliki, a ako ste od onih kojima je to dobra osobina, onda ostanite i nastavite čitati.

. www.snizenja.ba

Gear S3 ima utore na rotirajućem okviru, što mu daje suptilnu ali primjetnu dozu elegancije. Na desnoj strani imamo dva dugmeta, jedan od njih služi za povratak na „lice“ sata, a drugi vam omogućava pristup aplikacijama, odnosno otvaranje popisa aplikacija koje su vam dostupne.
Kućište karoserije veliko je 46mm, defitivno do sad najveće od svih Gear modela. Ne bih preporučio ovaj sat ljudima koji imaju male zglobove, sat ima stvarno veliki okvir.
Gear S3 ima MIL-STD 810G što mu pruža veću otpornost na udare, vremenske uslove (velike vrućine ili niske temperature).

Gear S3 ima OLED displej, rezolucije 360x360 px. Pokazao se odličnim na dnevnom svjetlu i izložen direktnoj sunčevoj svjetlosti.
Ono što se nalazi ispod „haube“ S3 jeste Exynos 7270 koji opskrbljuje sat velikom snagom.

Ono što se meni dopada kod ovog sata jeste mogućnost obavljanja poziva i slanja poruka bez kooperacije telefon – sat. Što mislim da je jako zgodna značajka.

Kompanija Samsung tvrdi da baterija sata može izdržati dva dana. Što ne bih rekao da je slučaj, ja sam ga morao puniti svaki noć da bih ga mogao koristiti sutra dan.

Konkretno govoreći sat vam nudi mnoštvo dobrih opcija, od nadzora zdravlja, GPS-a, obavijesti, audio play-era, glasovnih poziva, etc. Samsung je stvarno uradio svoj posao sa ovim satom i doveo ga do praga savršenstva. Ako se odlučite da postanete vlasnik Gear 3, garantujem vam da ćete imati ugodno i glatko iskustvo . 

face