SARAJEVSKE TUFAHIJE

www.veza.baSastojci:

1 kg jabuka (male, srednje, slatke)
    ½ kg šećera
    2 vanilin šećera
    nekoliko kapi limuna (prema želji, ali ne morate)
    1 čaša vode
    15 dag mljevenih oraha (možete ih pomiješati ili zamijeniti mljevenim bademima)
    tučeno slatko vrhnje
    višnje - za ukras (prema želji)

Priprema

Jabuke ogulite, sredinu izbušite i odstranite. Stavite ih u lonac, dodajte šećer, vanilin šećer, prema želji nekoliko kapi limuna, vodu i kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta, dok se ne pojavi pjena. Na pola kuhanja ih okrenite.

Priredite filu: mljevene orahe zalijte s dobivenim šerbetom u kojem ste skuhali jabuke. Kad se jabuke ohlade, nafilajte ih smjesom. Pred serviranje, napunite slastičarsku špricu s tučenim slatkim vrhnjem i ukrasite vrh svake tufahije ili žlicom stavite šlag na svaku. Prema želji vrh ukrasite višnjom.

 

Slatko - Slani RECEPTI

NAJNOVIJE ZANIMLJIVOSTI

Savjeti za malo zdraviji život

TOP INFO

TOP KATALOZI

Turističke ponude