Recept za čokoladni puding

www.snizenja.ba

 

Sastojci:

500 ml mlijeka

100 g gorke čokolade

2 - 3 kašike gustina

2 - 3 kašike šećera

1 vanilin šećer

prstohvat soli

2 bjelanca

Priprema:

Od mlijeka odliti 100 ml i staviti sa strane. Ostatak mlijeka izliti u lonac i staviti da kuha na niskoj temperaturi. Gorku čokoladu izlomiti na manje komadiće i staviti u vruće mlijeko i rastopiti je uz stalno miješanje. Kad je čokolada otopljena, posudu staviti sa strane. Gustin umiješati u 100 ml sačuvanog mlijeka. Čokoladno mlijeko opet staviti na vatru da zavrije. Šećer, vanilin šećer i so umiješati za vrijeme grijanja. Čim mlijeko zavrije uliti u njega izmiješani gustin. Stalno miješati dok se puding ne počne kuhati i zgušnjavati. Od bijelanaca napraviti šlag i umiješati ga u malo ohlađeni puding dok ne postane prozračan i lagan.

Prijatno!

Slatko - Slani RECEPTI

Savjeti za malo zdraviji život

TOP INFO

TOP KATALOZI

Turističke ponude