Recept - Okusite Italiju uz aromatični pesto od pečenih rajčica s bosiljkom

Pečene rajčice, aromatični bosiljak i domaće maslinovo ulje samo su neki od sastojaka aromatičnog pesta s kojim svoju kuhinju možete počastiti daškom Italije dok ga pripremate.

Iskušajte ovaj poznati recept koji će oduševiti i početnike, ali i iskusne gurmane i s kojim svako jelo možete učiniti posebnim.

Sastojci:

9 većih rajčica, narezanih na polovine
½ šalice blago prženih badema
2 režnja češnjaka
1 šaka svježeg bosiljka
6 žlica maslinovog ulja
svježi papar
himalajska sol

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lim prekrijte papirom za pečenje, posložite kriške rajčice i blago pospite uljem, solju i paprom.
Pecite 70 minuta na 200 stupnjeva.
Izvadite iz pećnice, smanjite temperaturu na 160 stupnjeva i pecite bademe 8-10 minuta.
U blender stavite češnjak, usitnite i dodajte bosiljak, a pitom i bademe.
Dodajte ulje, pečene rajčice i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Začinite solju i paprom te poslužite uz svoju omiljenu tjesteninu.

Dobar tek!

Slatko - Slani RECEPTI

NAJNOVIJE ZANIMLJIVOSTI

Savjeti za malo zdraviji život

TOP INFO

TOP KATALOZI

Turističke ponude