PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Doznajte 7 super korisnih trikova koji se kriju u kuhinji

Ako mislite da je jogurt samo zdrav dijetalni napitak, a šećer ukusan dodatak slasticama, iznenadit ćete se jer te namirnice kao i mnoge druge imaju ljekovita svojstva. Doznajte 7 super korisnih trikova koji se kriju u vašoj kuhinji 

PEPERMINT I CIMET – protiv umora i nervoze
Pri simuliranim situacijama u prometu ispitanici koji su u trenutku ispitivanja imali žvakaće gume od peperminta ili cimeta pokazali od 20 do 30 posto manje umora i nervoze i više pažnje, te da su imali osjećaj da je vožnja vremenski trajala 30 posto kraće nego što uistinu jest. Dakle, prije sjedanja za volan u vrijeme najveće gužve na cesti, pepermint u usta i lakše ćete podnijeti vožnju u koloni!

JOGURT – protiv neugodnog zadaha
‘Dobre bakterije’ koje se nalaze u jogurtnoj kulturi stvaraju nepogodno okružje za bakterije odgovorne za neugodan zadah te tako smanjuju količinu tih bakterija u dijelovima probavnog sustava.

ŠEĆER – protiv štucanja
Iako lijekova protiv štucanja ima bezbroj (i većina ih spada u prilično bizarne metode), rijetki su oni koji djeluju, no šećera na štucanje ima medicinski objašnjiv učinak.

Naime, on utječe na živčane stanice, a one pak na mišiće, pa tako i na dijafragmu čije nepravilne kontrakcije osjećamo kao štucanje. Žličica šećera progutana ‘na suho’ ima trenutni učinak na neugodno štucanje.

MASLINOVO ULJE – protiv ekcema
Maslinovo ulje je bogato antioksidansima koji mogu ublažiti upale povezane s pojavom ekcema. Za djelotvorniji učinak najbolje je nanijeti maslinovo ulje na kritična područja te ih prekriti plastičnom folijom i ostaviti preko noći, kako bi se ulje potpuno upilo u kožu.

BILJNO ULJE – protiv lomljivih noktiju
Uzrok lomljivosti noktiju je prvenstveno nedostatak hidratacije. Kako bi noktima, a ujedno i koži na rukama, povratili manjak vlage, isprobajte recept s biljnim uljem.

Prije spavanja obilno nanesite ulje na ruke i nokte te ih prekrijte najlonskim ili medicinskim rukavicama koje ćete ostaviti preko noći. Tako će se ulje potpuno upiti u kožu i nokte pružajući im potrebnu hidrataciju.

JABUKA – za bijele zube
Osim što djeluju poput malih četkica za zube dok ih žvačete, jabuke sadrže i svoju prirodnu kiselinu koja pomaže razgraditi ostatke hrane i karijes koji se stvara na zubima te tako pridonose njihovoj bjelini.

KLINČIĆ – za dezinfekciju rane
Sastojak eugenol koji se nalazi u klinčiću djelotvoran je kao antiseptičko sredstvo te kao analgetik, što znači da dezinficira otvorene rane i smanjuje bol. No u ovom slučaju neće pomoći kao dodatak u kuhanom vinu, nego isključivo ako ga (u mljevenom obliku) stavite direktno na ranu.

(zadovoljna.hr)

 

face