PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

5 osvježavajućih sokova koji ravnaju trbuh

5 osvježavajućih sokova koji ravnaju trbuhIako je hladna limunada savršeno piće za osvježenje od temperatura +30 ona vašem trbuhu nikako ne čini uslugu jer sadrži puno šećera. No postoje napici koji su savršeni dodatak dijetalnoj prehrani te su idealni saveznici u borbi protiv nadutosti. Donosimo 5 osvježavajućih napitaka uz koje će vaš trbuh biti ravan 

"Ljetni napici osvježavaju tijelo, savršeni su dodatak dijetalnoj prehrani te su idealni saveznici u borbi protiv nadutosti"

Postoje napici koji osvježavaju tijelo, savršeni su dodatak dijetalnoj prehrani te su idealni saveznici u borbi protiv nadutosti. Donosimo recepte za 5 osvježavajućih napitaka savršenih za ljeto.

1. Vitaminska voda
Hidratacija tijela vrlo je važna tijekom ljetnih mjeseci. Dovoljan unos tekućine tijelo čini poletnim, kožu glatkom te pojačava osjećaj sitosti. Ako ste se zasitili obične vode napravite voćnu vitaminsku vodu od voća i ljekovitog bilja.

2. Napitak od mente
Osim što je savršen ljetni napitak čaj od mente sadrži sušenu metvicu koja je savršen saveznik za ravan trbuh. Pepermint ubrzava probavu i pomaže kod topljenja masnoće i sprečava nadutost.

3. Napitak od ananasa
Sok od ananasa podsjeća nas na ljeto i plažu. Ovo tropsko voće sadrži bromelin - enzim koji razgrađuje bjelančevine. On potiče razgradnju fibrina, netopive bjelančevine povezane sa zadržavanjem tekućine te je savršen protiv osjećaja nadutosti i podbuhlosti.

4. Napitak od grejpa
Grejp sadrži puno vode, malo natrija i tijelu nadomješta potrebu za tekućinom i mineralima. Bogat je enzimima i učinkovito razgrađuje masti pa je ovo voće savršeno za ubrzavanje metabolizma i ravan trbuh.

5. Napitak od zelenog čaja
Zeleni čaj bogat je antioksidansima koja ubrzavaju metabolizam. Osim što utječe na visinu šećera u krvi vrlo je blag diuretik što znači da vas neće napuhati. Pijte ga rashlađenog umjesto vode.

face