PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Na bh. tržište stigla Renaultova elegantna kompaktna limuzina – Mégane GrandCoupe

Renault u Bosni i Hercegovini pokreće prodaju četverte generacije pionira kompaktnih monovolumena. Dvije decenije nakon lansiranja Scenica, na bh. tržište stiže najinovativnija edicija modela koji je pokrenuo potpuno novi val modernih automobila. Novi Scenic karakterišu privlačan dizajn, nenadmašna modularnost i napredne inovacije koje ćete obožavati, a sve po startnoj cijeni od 34.400 KM.

Dvije decenije od lansiranja prvog kompaktnog monovolumena na automobilskoj sceni, Renault kao duhovni vođa segmenta krajnje inovativno pristupa svakoj novoj generaciji. Četvrta generacija Scenica je nešto potpuno novo u MPV segmentu, a prodaja na bosanskohercegovačkom tržištu starta paralelno sa komercijalizacijom u regiji. 

Novi Renault Scenic u potpunosti je izmjenjen. Akcent je na njegovim nekonvencionalnim proporcijama, koji upotpunjuju veliki 20-inčni točkovi kao dio standardne opreme, zatim poniruća forma vjetrobranskog stakla i krajnje prepoznatljivi Renaultov svjetlosni potpis sprijeda i straga.

Modularnost kod novog Scenica predstavlja vrhunac dvadesetogodišnjeg istraživanja i čini korištenje u svakodnevnoj upotrebi potpuno spokojnim. Njegova klizna centralna konzola sa 13 litara zapremine, veliki pretinac naprijed, zatim sklopivi stolići straga, pa još i praktična ladica ispod suvozačevog sjedišta ''Easy Life'' čine boravak u novom Scenicu neponovljivim i jednostavnim. Ako tražite novu dimenziju modularnosti, podnica kod novog Scenica se može poravnati u trenu sa funkcijom One-Touch.

Automobilizam

Novi Renault Scenic pruža uživanje u tehnologiji do sada rezervisanoj u vozilima iz luksuznijeg segmenta. Prvi put u jednom Renault modelu objedinjen je paket inovativnih, sigurnosnih i praktičnih sistema. Visokosofisticirani Multi Sense sistem kao standard od razine opremljenosti Intense i prednji ekran u boji omogućavaju neusporedivu udobnost u vožnji. Sigurnost kao višegodišnju stratešku vodilju predvode inovativni sistemi uključeni od osnovne verzije Life: pomoć pri naglom kočenju, upozorenje prije frontalnog sudara, prepoznavanje saobraćajnih znakova aktivno kočenje u slučaju nužde s detekcijom pješaka u gradskoj vožnji.

U skladu sa privlačnim dizajnom i iznova nadahnutim inovativnostima novi Scenic jednakom strašću pogone agregati moderne arhitekture. Svih šest jedinica Energy generacije, od čega dvije benzinske (TCe 115 i TCe 130) i četiri dizelske (dCi 95, dCi 110, dCi 130 i dCi 160), dolaze oplemenjeni turbopunjačima i mjenjačima posljednje generacije sa šest i sedam stepeni prenosa. Dizelske verzije dCi 110 i dCi 160 moguće je upariti sa naprednim automatskim mjenjačima EDC sa dvostrukim kvačilom, čiju snagu i obrtni moment prenose mjenjačke kutije sa sedam stepeni kod slabije, odnosno sa šest stepeni prenosa kod snažnije izvedbe.

Na bosanskohercegovačkom tržištu, kolekciju bogato opremljenih modela sa iznimno nakrcanim sigurnosnim sistemima čine verzije: Life, Zen, Intens, Edition One i Bose. Life Energy TCe 115 otvara ponudu sa privlačnih 34.400 KM, dok jednako opremljena dizel verzija Life Energy dCi 95 košta svega 2.200 KM više.

Kompletna prezentacija modela sa cjenovnikom, opremom, opcijama i tehničkim karakteristikama detaljno je dostupna na službenom webu www.renault.ba, a više informacija o novom Scenicu možete dobiti u mreži ovlaštenih Renault koncesionara.

AutomobilizamAutomobilizam

AutomobilizamAutomobilizam

Automobilizam

Automobilizam

Automobilizam

Automobilizam

face