Tržnice su sve šarenije i svakim danom imamo veći izbor voća i povrća. Ako ne znate koje su hit namirnice u aprilu, evo liste na kojoj se nalaze i slatke jagode, guava i ukusna limeta. Poput jagoda i guave, ovog proljeća nemojte zaobići niti poriluk, šparoge, korabicu ili limetu jer su prepuni hranjivih tvari i vitamina.

Svatko zna za WD-40 i da je odličan proizvod protiv škripanja, vlage, spriječavanja hrđe, za olabavit dijelove koji su se zaglavili, itd...

Vjerovatno ga i sada imate negdje na dohvat ruke ali zapamtite da to nije svemoguće sredstvo. U stvari, postoje neki poslovi koji će WD-40 će apsolutno uništiti.

 Pogledajte popis svih domaćih internet servisa za jeftinu kupovinu

Ako do sada niste čuli za pojam “grupne kupovine” vrijeme je da i to promijenimo…

Cijela ideja zapravo je vrlo jednostavna.

Kao i prethodnih godina Bosna i Hercegovina je i ove godine najviše izvozila proizvode od željeza, čelika i aluminija, kojima ova zemlja raspolaže u velikim količinama. Imajući u vidu ogroman potencijal zemlje kada su u pitanju metalni resursi, ova privredna grana bi u budućnosti zasigurno mogla postati prepoznatljiva konkurentska prednost BiH.

Udruženje poljoprivrednika Kantona Sarajevo smatra da se većina sredstva za podršku poljoprivredi dijeli klijentima iz reda hrvatskog naroda.

"Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva F BiH i suvlasnik najveće mesoprerađivačke kompanije u BiH nastavlja praksu svojih hadezeovskih...

Već godinama brojni specijalirani časopisi i web portali preporučuju turistima BiH, a u posljednje vrijeme BiH je proglašavana i najisplativijom, pa i najboljom avanturističkom destinacijom na svijetu.

Netaknita priroda, kulturno-istorijsko bogatstvo, različitost kultura i religija, uglavnom su razlozi zbog kojih turisti sve češće posjećuju Bosnu i Hercegovinu.

Generalni direktor "BH-Gasa" Adnan Kreso, osvrćući se na posljednju obustavu plina "Sarajevogasu" i Fabrici glinice "Birač", kaže da "trenutna finansijska potraživanja "BH-Gasa" od dužnika iznose oko 64 miliona KM, a najveći dužnik nam je 'Sarajevogas', koji nam treba isplatiti više od pola ovog iznosa, tačnije 38 miliona maraka."

Na izlazu iz školskog dvorište Osnovne škole "Osman Nuri Hadžić" dobro pazite, Šaht je ukraden ima 4 mjeseca i nadležni misle da su djeca dovoljno oprezna da kada završe sa dugotrajnom nastavom imaju koncentracije i želje da misle o šahtovima. Ovo je inače izuzetno frekfentna lokacija i treba u skorije vrijeme očekivati loše vijesti. Nažalost, većina koja prolazi ovom lokacijom su djeca.

Nova usluga Raiffeisen banke Jučer je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo svečano u rad puštena ATM mjenjačnica Raiffeisen banke. Riječ je o automatizovanoj i prvoj mjenjačnici ove vrste u BiH, a prvu transakciju zamjene novčanica kojom je mjenjačnica i zvanično puštena u funkciju napravio je gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen.

Građanin BiH godišnje pojede 21 kg mesa

Svaki građanin BiH u prosjeku godišnje pojede 21,3 kilograma mesa, što nas svrstava na 128. mjesto liste svjetskih zemalja, pokazuju podaci istraživanja koje je objavio list "The Economist".

Štetna hrana i na bh. tržištu

Hrana opasna zbog prisustva aluminijuma, pesticida i alfatoksina može se naći na bh. tržištu, ali nadležni tvrde da je lista ovih namirnica, koju je nedavno objavilo Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Hrvatske, bombastična.

U Mercator Centru snimljen TV spot za kampanju "Kupujmo domaće"

U okviru priprema za kampanju, o kupovini domaćih proizvoda i podršci domaće proizvodnje, koju od maja mjeseca pokreće Vlada Federacije i ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, snimljen je TV spot u Mercator Centru u Sarajevu.

Kupujmo domaće: Na tržištu Bosne i Hercegovine od danas je prisutno sarajevsko radler pivo s okusom limuna. Prema navodima proizvođača, Sarajevske pivare, u prodaji su boce od 0,33 litra, a novi proizvod u sebi sadrži 40 posto piva i 60 posto voćnog soka s okusom limuna, dok je procent alkohola u piću dva posto.

BANJALUKA - Na maloprodajnom tržištu BiH prisutna je sve veća koncentracija velikih trgovačkih lanaca na uštrb samostalnih trgovačkih radnji, koje su dominirale do prije samo nekoliko godina. Prema istraživanju agencije GfK, deset najvećih trgovačkih lanaca u BiH je prošle godine povećalo udio na tržištu za osam odsto, na 45 procenata.

Možda ti se dogodilo da si držala dijetu ali nisi vidjela rezultate, ili si se nakon postignutih željenih rezultata vratila starim navikama. Ako želiš zdravo i vitko tijelo - stvori zdrave navike! Donosimo neke od njih na koje se vrlo lako naviknuti a mogu pomoći pri mršavljenju.

Kao gosti Kantona i Grada Sarajeva, a u povodu obiljažavanja 20-te godišnjice od početka opsade, u Sarajevu borave delegacije Vlade Katalonije i Grada Barselone. Generalni direktor za međunarodnu saradnju Vlade Katalonije Carles Llorens i zamjenica gradonačelnika Barselone Maite Fandόs u današnjem susretu sa premijerom Kantona Sarajevo ...

face