PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

HP donosi agilnost bez kompromisa s HP Converged Cloud

 

 

Novi portfelj donosi izbor, povjerenje i dosljednost
za hibridna okruženja 

PALO ALTO, Calif., April 12, 2012 – HP je danas objavio HP Converged Cloud, prvi industrijski hibrid za pristup i isporuku portfolia, na temelju zajedničke arhitekture, koji se proteže od IT-a do javnih i privatnih Clouda.

Projektiran za poduzeća, HP Converged Cloud proširuje moć Clouda preko infrastrukture, aplikacija i informacija kako bi osigurao:

  • Izbor – kroz otvoreni, standardno-orijentirani pristup koji podržava više operativnih sistema i razvojnih okruženja, kao i heterogene infrastrukture i održivi partnerski ekosustav.
  • Povjerenje - kroz upravljanje i sigurnost nudi informacije, aplikacije i infrastrukturu.
  • Dosljednost – putem jedne zajedničke arhitekture..

HP Converged Cloud povezuje HP Converged Infrastructure, HP Converged Management and Security, Converged Information i čvrstu OpenStack™ tehnologiju.

“Konvergencija cloud computinga i mobilne povezivosti mijenja način na koji su izgrađene infrastrukture, aplikacije se razvijaju i isporučuju se informacije", rekao je Bill Veghte, glavni direktor strategije i izvršni potpredsjednik, Software, HP. "HP Converged Cloud omogućuje poduzećima da se uključe u spoj javnog i privatnog Cloud uslužioca s njihovim postojećim IT-em, da stvore hibridno okruženje koje se brzo prilagođava njihovim promjenjivim zahtjevima."

Novo istraživanje ukazuje na potrebu za novim pristupom

Istraživanje koje je naručio HP(1) otkriva da su organizacije došle do značajnih pomaka u načinu isporuke usluga. Također ističe da Cloud sve nabavlja bez odobrenja IT odjela.

Istraživanje pokazuje da gotovo jedan od dva poduzeća ima neodobrena cloud rješenja, a 18 posto je izjavilo kako su bili nesigurni. Uz predviđenu uporabu privatnih i javnih Clouda dupliranja modela 2020, uspješne organizacije će morati pronaći način da prihvaćaju ova rješenja bez dodatnih složenosti i rizika u svojim sredinama.

Novi HP Converged Cloud portfelj nudi

HP Javni Cloud za sljedeće generacije web aplikacija – HP Cloud Services će dostaviti svoju inicijalnu ponudu, HP javnu infrastrukturu kao uslugu, počevši 10. maja. Ponuda daje na zahtjev virtualne mašine, skalabilan online kapacitet za pohranu i ubrzanu isporuku spremljenih sadržaja krajnjim korisnicima. Kao rezultat toga, programeri su u mogućnosti implementirati usluge u roku od nekoliko minuta i plaćaju samo za resurse koje koriste. Također, 10. maja, HP Cloud Services će uvesti dvije dodatne Infrastrukture koje nude usluge: relacijske baze podataka za MySQL i uslugu za pohranu koji podržava kretanje podataka iz jedne u drugu instancu.

Upravljanje isporukama hibridnih okruženja – HP-ova nova Cloud Maps proširuje HP-ova integrirana, otvorena rješenja pružajući pripremljene predloške aplikacija koji stvaraju prilagođeni katalog aplikacija spremnih za tipke za raspoređivanje. Zajedno s CloudSystem HP, HP Cloud Karte može smanjiti vrijeme za stvaranje nove cloud usluge za poslovne aplikacije od mjeseca do nekoliko minuta.

Da bi se pomoglo u testiranju tih aplikacija, HP je najavio i uslugu HP Service Virtualization 2.0. Ovaj softver omogućuje klijentima testiranje kvalitete i performansi predloška Clouda ili mobilne aplikacije bez ometanja proizvodnih sistema. To se postiže nudeći pristup ograničenih usluga u simulirane, virtualizirane okoline.

Za rješavanje uskih grla, HP je predstavio HP Virtual Application Networks. mreže. Rješenje ubrzava primjenu aplikacija, automatizira upravljanje i osigurava razinu mreže preko HP FlexNetwork architecture.

Da bi klijenti dobili najviše iz tih mreža, HP pokreće dvije nove mrežne usluge. HP Virtual Network Protection Service Zaštitu usluga koja iskorištava najbolje osnovu za sigurnost upravljanja virtualizacije mreže, koja pomaže ublažiti zajedničke prijetnje . HP Network Cloud Optimization Service pomaže klijentima unaprijediti svoju mrežu za poboljšanje Cloud-based pružanja usluga i do 93 posto u usporedbi s tradicionalnim tehnikama download-a.(2)

Za klijente koji ne žele da upravljaju svojim clouds-ima, HP je najavio nove HP Enterprise Cloud Services koje osiguravaju ponudu za privatne Clouds, kontinuitet usluga i jedinstvenih komunikacija. Klijenti mogu iskoristiti on-demand upotrebu modela za uštede na drugim strateškim projektima.

Osim vodstva, HP ima bogato iskustvo u cloud computingu. HP je najavio da je njegov privatni cloud donio prekretnicu u obradi podataka , proširujući svoje vodstvo kao najveći svjetski privatni Cloud. Privatni Cloud, ojačan sa Autonomy Intelligent Data Operating Layer (IDOL), sada upravlja s više od 50 petabajta web sadržaja, video, e-mail i multimedijskih podataka na 6.500 servera u 14 centara podataka diljem svijeta.

Kako bi dodatno proširio portfelj, HP je također najavio nove HP Engineering Cloud Transformation Services koje pomažu razvoju proizvoda i inženjersko dizajnerski timovi su sa punim povjerenjem prihvatili Cloud kako bi se poboljšala produktivnost i brzo donijeli novi proizvodi na tržište. Osim toga, novi Cloud Security Alliance training courses daju klijentima znanje kako bi izbjegli potencijalne sigurnosne implikacije Cloud rješenja.

Više informacija o HP-ovom novom Cloud rješenju i uslugama dostupno na www.hp.com/go/convergedcloud2012.

O HP-u

HP kreira nove tehnološke mogućnosti i ostavlja koristan, značajan trag u društvu, biznisu i upravama. Najveća svjetska tehnološka kompanija, HP, sa portfoliom koji obuhvata štampu-print, personalne računare, software, uslužne i IT infrastrukture u konvergenciji cloud-a i umreživosti, nastupa sveobuhvatno, stvarajući jedinstveno i aktuelno iskustvo u svijetu konekcije.

Više informacija o HP-u (NYSE: HPQ) potražite na http://www.hp.com 

face