Nema ničeg goreg od bacanja hrane, pogotovo kada je u pitanju do pola pojedena vekna hljeba. Međutim, postoji genijalan način da ponovo oživite svoj bajati hljeb.
Ovaj neobičan metod uključuje stavljanje bajatog hljeba pod česmu, ali njegov kreator obećava da će voda potpuno preporoditi ovu namirnicu.
Prvi korak jeste stavljanje hljeba pod vodu. Nije bitno da li je u pitanju topla ili hladna, ali je važno da isečeni dio ne bude na direktnom udaru vode.
Nakon toga upalite rernu na 150 stepeni Celzijusa i stavite hljeb u nju.
Za malu veknu hljeba potrebno je 6 – 7 minuta, ili posebno vlažnu, dok bi velika vekna u rerni trebalo da ostane između 12 i 13 minuta.
Stručnjaci takođe tvrde da je ovaj metod izuzetno uspješan zato što se voda pretvara u paru koja rehidrira mrve hljeba i njegovu unutrašnjost dok toplota pozitivno utječe na spoljnu koricu.
Međutim, oni napominju da je nakon ovog tretmana hljeb potrebno pojesti istog dana pošto se zbog vlage i toplote mogu stvoriti štetne materije.