PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

10 super korisnih načina da upotrijebite plastičnu foliju

Do sada ste plastičnu foliju obično koristili kako biste “zapakovali” hranu prije odlaganja u frižider. Međutim, postoji još nekoliko načina da je iskoristite u kući, ali i izvan nje. Evo i kako.

- Spriječite prosipanje šampona, gela za tuširanje ili losiona za tijelo prilikom putovanja. Sve što treba je da bocu “začepite” folijom pa tek onda stavite originalni čep.
- Da vam metla, lopata ili neka druga alatka prilikom upotrebe ne bi klizila, ručku zamotajte prozirnom folijom.
Da sladoled što duže ostane svjež, kutiju prekrijte folijom pa tek onda stavite poklopac. Na ovaj način ćete spriječiti da se gornji sloj sladoleda kristališe.
Ako vam je stolarija na prozorima oslabila te vjetar duva kroz vaš dom, privremeno rješenje je folija kojom ćete začepiti rupe.

Zaštitite stvari prilikom transporta tako što ćete ih umotati u par slojeva prozirne folije.
Preko kante s bojom prevucite foliju pa tek onda poklopac da bi ona što duže ostala svježa.
Banane će duže ostati svježe ako peteljke zamotate folijom odnosno – peteljke banane omotajte prozirnom folijom i odgodićete -vrijeme formiranja crnih tačkica po njima i za nekoliko dana.
Ako imate problema s kožom, folija će biti od velike pomoći. Naime, na problematično mjesto prvo namažite kremu, a zatim umotajte folijom, jer će ona pojačati dejstvo kreme.
Ukrasite zidove prilikom krečenja tako što ćete “zgužvanom” folijom nanijeti boju na zid. Dobićete originalne i moderne šare na kojima će vam pozavidjeti i najbolji majstori.
Umotajte četku za farbanje folijom, ako želite da i sutra nastavite sa istim poslom. Na ovaj način boja na četki se neće stvrdnuti i moći ćete nastaviti sa poslom tamo gdje ste prethodni dan stali. Naravno, druga opcija je da četku operete.

face