Sezona je pripreme hrane na roštilju, čestom pratitelju okupljanja, rođendanskih proslava i zabava na otvorenom.
Za tu priliku pripremite delicije vegetarijanskih ražnjića, za prste polizati, koji će jednako oduševiti i djecu i odrasle.
Šareni, ukusni, zdravi, hrskavi – svi epiteti opisuju ovu finu i brzu deliciju čiju kombinaciju možete mijenjati, ovisno o tome kako koje povrće dolazi na red u sezoni.
Sastojci za 4 osobe:
4 tikvice
2 žute paprike
100 gr šampinjona
100 gr mini (šeri) rajčica
4 glavice bijelog luka
maslinovo ulje
sol, papar, začini po želji (ružmarin, timijan, bosiljak, origano…)
Priprema:
Tikvice, bijeli luk i papriku operite, papriku očistite od koštica i sve narežite na srednje velike kocke. Gljive očistite ubrusom i narežite na polovice.
Povrće i gljive posložite na štapiće za ražnjiće, premažite maslinovim uljem i začinite po želji.
Pecite na roštilju dok povrće ne omekša i poslužite dok su ražnjići još topli.
Uživajte i dobar tek!