Pečene rajčice, aromatični bosiljak i domaće maslinovo ulje samo su neki od sastojaka aromatičnog pesta s kojim svoju kuhinju možete počastiti daškom Italije dok ga pripremate.
Iskušajte ovaj poznati recept koji će oduševiti i početnike, ali i iskusne gurmane i s kojim svako jelo možete učiniti posebnim.
Sastojci:
9 većih rajčica, narezanih na polovine
½ šalice blago prženih badema
2 režnja češnjaka
1 šaka svježeg bosiljka
6 žlica maslinovog ulja
svježi papar
himalajska sol
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lim prekrijte papirom za pečenje, posložite kriške rajčice i blago pospite uljem, solju i paprom.
Pecite 70 minuta na 200 stupnjeva.
Izvadite iz pećnice, smanjite temperaturu na 160 stupnjeva i pecite bademe 8-10 minuta.
U blender stavite češnjak, usitnite i dodajte bosiljak, a pitom i bademe.
Dodajte ulje, pečene rajčice i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Začinite solju i paprom te poslužite uz svoju omiljenu tjesteninu.
Dobar tek!