Spoj kokosa i čokolade jedan je od omiljenih kod velikog broja sladokusaca. Naravno, jedan takav “spoj” je i omiljena čokoladica bounty koju, zapravo, možete napraviti sami i to veoma brzo. Evo i kako.
Sastojci
200 ml kondenziranog mlijeka (ili vrhnja za kuhanje)
150 g mrvica kokosa
400 g šećera u prahu
400 g čokolade (mliječne ili s većim postotkom kakaoa).
Priprema
U zdjelu naspite mlijeko i dodajte mrvice kokosa.
Dodajte i šećer te sve zajedno dobro izmiješajte dok ne dobijete gustu, kremastu masu.
Smjesu naspite u kalupe ili u četvrtastu posudu i stavite je u hladnjak da se potpuno ohladi.
Nakon što se smjesa ohladila i stvrdnula izvadite je iz kalupa ili je narežite na prutiće.
Jedan po jedan prutić umačite u otopljenu čokoladu te vratite u hladnjak dok se čokolada potpuno ne stvrdne.