Sastojci:
Za 4 osobe
60 dkg zelenih mahuna
2 veće mrkve
1 glavica crvenog luka
3 češnja češnjaka
4 tvrdo kuhana jaja
4 žlice maslinovog ulja
4 žlice acetobalsamico ( tamni vinski ocat )
4 žlice vode
1 žličica vegete
1 žličica šećera
sol, papar
Priprema:
Mahune očistiti i narezati. Mrkvu oguliti. U slanoj vodi skuhati mahune i mrkvu. Ocijediti, preliti hladnom vodom i ostaviti da se ohladi. Mrkvu narezati na kolutiće. Jaja narezati na ploške ili četvrtine. Crveni luk očistiti, prerezati po pola i tanko narezati. Češnjak očistiti i sitno narezati.
Acetobalsamico, vodu, mješavinu začina, šećer, papar i sol dobro izmiješati, te na kraju umiješati maslinovo ulje. Mahune, mrkvu, luk i češnjak preliti preljevom za salatu i izmiješati. Na salatu poslagati narezana jaja.