Sastojci
Biskvit:
250 g putera / margarina
250 g šećera
2 vanil šećera
4 jaja
na vrh noža soli
250 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica cimeta
100 g listića od badema
Fil:
500 g ribizli ili borovnica jagoda (crveno voće)
125 šećera u prahu
750 g slatke pavlake ili šlaga
Kako Pripremiti
Umutiti puter sa 200 g šećera i jednim vanil šećerom dodati žumanca i brašno pomješano sa praškom za pecivo. Penasto umutiti bijelanca sa preostalim šećerom, vanil šećerom i cimetom. Ove dve mase NE SJEDINITI. 1/4 prvog testa sipati u formu za tortu (26 cm), pa premazati 1/4 umućenih belanaca i posuti listićima od badema. Peći u zagrejanoj rerni na 160°C 15-20 minuta. Pečenu koru izvaditi iz forme odmah po pečenju i ispeći još 3 kore. Fil: iscjeđeno voće posuti sa šećerom u prahu, pa pomešati sa predhodno umućenim šlagom. Filovati kore