Kolač od maka u kojem se šepure jabuke i čokolada? Izvrsno. Za manje povjerljive nudimo izlaz – mak zamijenite orasima. Ali, moramo samo reći, mak je taj koji uz jabuke i čokoladu čini kolač božanstvenim. Prijatno!
Sastojci
3 jaja
100 g grama šećera
1 vrećica vanilin šećera
100 grama pšeničnog oštrog brašna tip 400
1 vrećica praška za pecivo
40 grama pšenične krupice
100 grama maka
100 ml ulja
2 naribane jabuke (400 grama)
3 kašike mlijeka.
Za čokoladnu glazuru:
40 grama maslaca
100 grama čokolade.
Priprema
Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom.
Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, pšeničnu krupicu, mak koji ste prethodno samljeli, ulje, jabuke, mlijeko i sve zajedno dobro izmiješajte.
Pripremljenu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju (20×30 cm). Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta. Na laganoj vatri rastopite maslac. Maslac maknite s vatre i umiješajte natrganu čokoladu. Pripremljenu glazuru prelijte preko ohlađenog kolača. Kolač poslužite narezan na kocke. Mak možete zamijeniti orasima.