PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Pet načina da zaradite novac na internetu

Danas kada se broj nezaposlenih povećava, dok zaposleni rade za male plaće, mnogi traže načine da radom od kuće zarade nešto dodatnih prihoda. Internet omogućava da na razne načine zaradite novac iz udobnosti vlastitog doma, a mi donosimo pet načina kojima bi to mogli postići.

 1. Prodaja proizvoda na eBay-u

eBay je najveći svjetski aukcijski web sajt i najpopularnije mjesto za online trgovinu. Prodaja na eBay-u je kao i svaka druga prodaja koja se obavlja na nekom tržištu, osim što na eBay-u imate pristup 180 milijuna potencijalnih kupaca! Na eBay-u možete prodavati svoje stare stvari koje vam više ne trebaju ili pak preprodavati druge proizvode.

Jednostavno, registrirate na eBay, kreirajte svoj profil prodavača i počnite sa prodajom. Naravno, potrebno je steći malo prakse kako biste postali uspješni: kreirajte uvjerljive i legitimne stranice s fotografijama i opisom proizvoda, imajte razumne cijene te vodite računa o povratnim informacijama od kupaca. Što više pozitivnih povratnih informacija dobijete, više ljudi će biti spremno da posluje sa vama, a to znači veću prodaju i veću zaradu za vas, piše stranica OnlineTrziste.com.

2. Pisanje bloga

Ako imate određenu strast za nešto, bilo da se radi o hobiju ili opsesijii, a imate što reći o tome, onda bi pisanje bloga svakako moglo biti profitabilan način za kanaliziranje vaših misli. Kod pisanja bloga je važno redovito ažuriranje sadržaja, njegova promocija (Facebook, YouTube i ostalo) te u konačnici njegova "monetarizacija".

Nakon pokretanja osobnog bloga, mnogi blogeri se prijavljuju na neki oglasni servis, najčešće je u pitanju Google AdSense koji postavlja poznate sponzorirane linkove koje često viđate na web stranicama. Kod Google AdSense servisa je princip vrlo jednostavan, što više puta posjetitelji vašeg bloga kliknu na te linkove, vi zarađujete više novca. Zarada na internetu sa Google AdSense servisom je nešto što prakticiraju mnogi blogeri.

Ako uspijete konstantno nuditi kvalitetan i zanimljiv sadržaj svojim čitateljima, to će svakako vremenom dovesti do respektabilnog broja korisnika koji će posjećivati vaš blog. S velikim brojem korisnika otvorit će vam se još nekoliko mogućnosti monetarizacije bloga. Mnogo je vlasnika uspješnih blogova koji ne samo da zarađuju veliki novac već imaju i na desetine zaposlenih; kao aktualan primjer uzmite tehno-blog Mashable kojeg želi kupiti CNN za čak 200 milijuna dolara.

3. Freelancing

Ako želite raditi od kuće kao slobodni pisac (freelance writer), morate imati mnogo više iskustva od prosječnog blogera. Mnogi poslovi koji se nude slobodnim piscima pokrivaju teme specijalizirane za online publikacije i zahtijevaju stručno znanje za te teme. Isto tako, važno je napomenuti da je znanje engleskog jezika na visokom nivou jedan od preduvjeta za pronalaženje poslova. Osim pisanja, kao freelancer možete raditi i poslove unosa podataka, dizajnera, programera, administratora, prevoditelja, anketara i još mnogo toga.

4. Website/Domain Flipping

Zarada preprodajom web stranica i domena može biti veoma unosan način online zarade - ako imate sreće, strategiju i poslovne pameti. Izraz dolazi od trika koji se koristi u trgovini nekretninama, a koji podrazumjeva kupnju starih, podcijenjenih kuća ili stanova i njihovo renoviranje kako bi postale mnogo privlačnije i modernijeg izgleda. Naravno, ovako sređene kuće i stanovi se potom prodaju po znatno višim cijenama.

U ovom slučaju, stara i zastarjela kuća je naziv domena, a proces je isti: kupujete domenu da bi je nakon "sređivanja" kasnije prodali za veću sumu novca. Uz dosta vremena potrošenog na pretraživanje, možete pronaći loše iskorištene, loše održavane web stranice koje imaju generičke i prepoznatljive identifikatore. To je ono što trebate kupiti. Nakon opsežnih promjena koje napravite, promjene dizajna i slično, preprodajom stranice i domene moći ćete zaraditi i nekoliko puta više novca.

5. Prodaja ručno izrađenih proizvoda

Osim sto različite proizvode možete prodavati na stranicama kao što je eBay, postoje i spacijalizirane stranice na kojima možete prodavati svoje originalne kreacije. Određene web stranice kao što su devianArt ili Etsy posvećene su u omogućavanju umjetnicima da svoje radove ponude velikoj online populaciji potencijalnih kupaca.

Na ovim stranicama prodaju se najrazličitiji proizvodi dobiveni pletenjem, kukičanjem, slikanjem, kiparstvom, rezbarenjem i ostalim. Ako se bavite kojim ručnim radom, Etsy.com bi trebala biti vaša prva destinacija ako imate nešto autentično za prodaju. Etsy je online tržište na kom se prodaje na milijune proizvoda ručne izrade, a stranicu je 2005. godine pokrenula grupa slobodnih umjetnika. Etsy je i danas mjesto na kom većinu prodavačai dalje čine slobodni umjetnici koji od prodaje svojih radova ostvaruju solidnu zaradu.

face