Sastojci:
500 ml mlijeka
100 g gorke čokolade
2 - 3 kašike gustina
2 - 3 kašike šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
2 bjelanca
Priprema:
Od mlijeka odliti 100 ml i staviti sa strane. Ostatak mlijeka izliti u lonac i staviti da kuha na niskoj temperaturi. Gorku čokoladu izlomiti na manje komadiće i staviti u vruće mlijeko i rastopiti je uz stalno miješanje. Kad je čokolada otopljena, posudu staviti sa strane. Gustin umiješati u 100 ml sačuvanog mlijeka. Čokoladno mlijeko opet staviti na vatru da zavrije. Šećer, vanilin šećer i so umiješati za vrijeme grijanja. Čim mlijeko zavrije uliti u njega izmiješani gustin. Stalno miješati dok se puding ne počne kuhati i zgušnjavati. Od bijelanaca napraviti šlag i umiješati ga u malo ohlađeni puding dok ne postane prozračan i lagan.
Prijatno!