
Ukuhavanje rajčice više nije samo puko spremanje hrane za zimu i gastronomski užitak, nego i priprema moćnog i ljekovitog izvora likopena – antioksidanta koji štiti DNK i stanice, a preporuča se kao preventiva za krvožilne bolesti i rak. Likopen rajčici daje crvenu boju, u njoj je u većoj koncentraciji nego u ijednom drugom voću ili povrću.



















































-m.jpg)


Spoj kokosa i čokolade jedan je od omiljenih kod velikog broja sladokusaca. Naravno, jedan takav “spoj” je i omiljena čokoladica bounty koju, zapravo, možete napraviti sami i to veoma brzo. Evo i kako.
Pečene rajčice, aromatični bosiljak i domaće maslinovo ulje samo su neki od sastojaka aromatičnog pesta s kojim svoju kuhinju možete počastiti daškom Italije dok ga pripremate.




Kompanija Amko komerc, nastavlja sa poklonima i nagrađivanjima vjernosti kupaca. U saradnji sa poslovnim partnerima ova kompanija često organizuje različite pogodnosti kupovine za kupce, te na taj način nastoji učvrstiti postojeće odnose sa kupcima. U period od 15. maja do 15. jula u saradnji sa P&G organizovali su nagradnu igru “Vaši brend-ovi i Amko marketi Vas nagrađuju”. 













Ujutro kada se probudimo rijetko poželimo zamijeniti dodatni sat izležavanja u krevetu za malo fizičke aktivnosti, no na taj način nećete nikada skinuti višak kilograma.
Nema ničeg goreg od bacanja hrane, pogotovo kada je u pitanju do pola pojedena vekna hljeba. Međutim, postoji genijalan način da ponovo oživite svoj bajati hljeb.